Humaan massage

 

"Aanraking is van levensbelang". was een kop boven een artikel wat ik doorgestuurd kreeg van mijn moeder. En wat kan ik mij hier in vinden! Hoe waardevol kan een troostende arm, een welgemeende klop op je schouder, een vriendelijke aai over je rug of een warme knuffel wel niet zijn?!

 

Maar helaas is er in de maatschappij van tegenwoordig weinig spraken van zulke aanrakingen. En heel logisch natuurlijk.

Hoewel je van veel mensen hoort dat ze best behoefte kunnen hebben aan aanraking, worden er maar weinig knuffels uitgedeeld.

Gelukkig kunnen we op verantwoorde wijze toch nog deze knuffels vervangen voor een heerlijke massage. Alles spanning, emoties en gevoelens kunnen hierbij worden losgelaten. Deze ontlading hebben wij "mensen" nodig om lekker in ons vel te kunnen zitten.

 

Net als bij dieren is elk mens anders. Wat voor de één werkt, helpt misschien niet bij een ander. Tijdens de massage vertrouw ik op mijn kennis en intuïtie, maar vooral het lichaam van de cliënt. Het lichaam verteld namelijk zoveel meer als dat wij denken.

 

Wanneer wordt er gekozen voor een massage?

Massage kan gegeven worden als een op zichzelf staande therapie of in combinatie met bijvoorbeeld Cupping.

Door een massage te ondergaan, wordt het lichaam bewustzijn gestimuleerd. Je komt weer in contact met je eigen lichaam, opgeslagen en onverwerkte emoties en door een massage kan je zelfs in contact komen met nieuwe kwaliteiten van zichzelf. Daarnaast werkt massage ook reinigend en heeft het een circulatiebevorderende werking.

Na een massage kan men zich weldadig en ontspannen voelen, maar soms ook vermoeid door alles wat er eventueel is los gemasseerd. Het lichaam moet dan ook in de gelegenheid zijn om weer een nieuwe balans te vinden.