Warme edelsteen massage

Edelstenen zijn natuurproducten welke diep uit de aarde komen. Ze bezitten vele therapeutische krachten die bij vele (vaak) niet bekent zijn. 

Alles in onze wereld werkt op frequenties. Zo hebben ook organen een bepaalde trillingsfrequentie. Als er een verandering ontstaat in de orgaanfunctie, dan verandert ook de trillingsfrequentie. Edelstenen zijn in staat om met hun eigen trillingsfrequentie, de verstoorde frequentie van verstoorde organen te ondersteunen en te herstellen. Daarnaast helpen edelstenen te ontladen, waardoor er een diepe ontspanning ontstaat en er veel stress weggenomen kan worden. Hierdoor voelt iemand zich na een edelsteen massage stukken lichter. De edelstenen voegen een extra helend effect toe aan de massage. En daarnaast kunnen verschillende etherische oliën een aanvullende rol spelen bij een warme edelsteenmassage. 

 

Er zijn natuurlijk oneindig veel edelstenen en enkele hiervan gebruik ik in de praktijk. Hieronder kan je per steen vinden welke werking zij hebben en welke spirituele bijdragen ze leveren. Wil je meer weten over de etherische oliën? Neem dan hier een kijkje.

De edelstenen

Bergkristal

 Werking; De bergkristal is in te zetten in geval van vermoeidheid, stress beleving, futloosheid, depressie, duizeligheid en hoofdpijn. Bergkristal heeft een zuiverende werking op het lichaam en de geest. Het kan blokkades opheffen waardoor er weer doorstroming kan plaatsvinden in het lichaam en bevordert het immuunsysteem en werkt vitaliserend. Ook kan bergkristal de concentratie versterken.

Spiritueel; Bergkristal verheldert de geest en kan daardoor leiden tot nieuwe inzichten en ideeën. Het helpt om oude bagage te lozen en om in het hier en nu te leven. De steen werkt zuiverend in een ruimte en heeft een beschermende en behoedende werking tegen negatieve energie. Bergkristal is uitstekend te gebruiken om chakra’s en aura’s te reinigen.  

Oranje/gele Calciet

Werking; Oranje Calciet is in te zetten bij stress, trauma’s en emoties als angst, verdriet en onzekerheden. De steen werkt verlichtend bij buikklachten zoals een spastisch colon, galblaasklachten en vooral bij maagklachten. Ook is de gele Calciet goed in te zetten bij problemen aan de voortplantingsorganen, het normaliseert het hartritmestoornissen, het reinigt de uitscheidingsorganen en versterkt het immuunsysteem. Oranje Calciet staat voor verzachting, kalmering en verkoeling.

Spiritueel; Oranje Calciet is een koelende steen die de zonnige kant van het leven laat zien. Het maakt het leven toegankelijker. Deze steen brengt je terug naar je oorspronkelijke bron van spontaniteit, waardoor je bij je gevoelens van geluk en liefde kan komen en tot expressie kan brengen. Het zorgt ervoor dat ideeën in daden worden omgezet en geeft deze de geest rust.

Rode Jaspis

Werking; Rode Jaspis is in te zetten bij stress, vermoeidheid, lusteloosheid, innerlijke koudheid en dagdromerij. De jaspis ondersteunt de bloedsomloop, spijsvertering en geslachtsorganen. Deze steen is goed in te zetten bij langdurige ziekten omdat het energie opwekt. Ook werkt de rode Jaspis harmoniserend op het neurogene stelsel.

Spiritueel; De rode Jaspis werkt levens versterkend en geeft vastberadenheid. De steen helpt met opruimen, ordenen en keuzes te maken en stimuleert om dingen te doen waarvoor gekozen is. Rode Jaspis is een aardende steen en werkt reinigend op chakra’s en het aura. 

Rozekwarts

Werking; Rozekwarts geeft een snelle ontspanning bij emotionele stress. Het werkt kalmerend, geruststellend en helpt bij het verwerken van trauma’s die met verdriet gepaard gaan. Rozekwarts kan ook ingezet worden bij fobieën. De steen versterkt het hart en de bloedsomloop. Ook ondersteunt het de werking van de nieren en bij bijnieren en kan helpen bij duizeligheid. 

Spiritueel; Rozekwarts inspireert gevoelens van liefde en vriendschap. Rozekwarts maakt je milder en vriendelijker. Het laat je hart opeen en versterkt de liefde voor jezelf en van daaruit ook voor anderen. De steen versterkt de creativiteit om dingen te doen met passie en gevoel.

Amethist

Werking; Amethist is goed in te zetten bij verkrampte spieren, hoofdpijn/migraine, onzekerheid, piekeren, angsten en heimwee. Deze steen kalmeert sterke emoties en brengt stabiliteit. Door de Amethist kan de slaap verbeterd worden en kan ingezet worden bij nachtmerries. De steen zorgt voor innerlijke rust. Amethist bevordert de hormoonproductie en stemt het hormonale systeem af met de spijsvertering. Het stimuleert de uitscheidingsorganen en het immuunsysteem. Deze steen werkt bloed reinigend en beschermt tegen geopatische belasting.

Spiritueel; Amethist geeft een heldere geest en stimuleert spiritualiteit. Het is een goede steen bij meditaties. Amethist laat je met beide benen op de grond staan en laat je levensvreugde ervaren. De steen werkt reinigend op je aura en op de energie in een ruimte. Het opent je intuïtie en vergroot geestelijke gaven.

Magnesiet

Werking; Magnesiet is een verzachtende steen die ontspannend, afvoerend en doorstromend werkt. Door het hoge magnesiumgehalte, kan het lichaam dit mineraal opnemen. Het ontgift en verlicht kramp. Deze steen helpt bij overgewicht, vermoeidheid, stress en onrust. Magnesiet brengt de beide hersenhelften in harmonie. Deze steen verlicht aandoeningen van bot en gebit. Ook versnelt het de vertering van vet en stabiliseert het cholesterolgehalte.

Spiritueel; Magnesiet helpt bij het loslaten van het pantser dat je om je heen draagt. Deze steen is op psychisch gebied een goede ondersteuner bij het helpen van afvallen. Deze steen opent het hartchakra en stimuleert innige liefde, inclusief liefde jezelf, die noodzakelijk is voordat je liefde van andere mensen kunt ontvangen. Magnesiet  heeft een kalmerend effect en bevordert verdraagzaamheid tegen emotionele stress. Het ondersteunt mensen die zenuwachtig en bang zijn en leert ze prikkelbaarheid en onverdraagzaamheid te overwinnen.

Sneeuwvlok obsidiaan

Werking; Sneeuwvlok obsidiaan is goed in te zetten bij innerlijke koudheid, depressie, vermoeidheid en onzekerheid. Het is een ontgiftende steen, vooral op emotioneel/mentaal vlak. Sneeuwvlok obsidiaan heft blokkades en spanningen op en verlicht pijn bij bijvoorbeeld artritis en gewrichtsproblemen. Deze steen werkt verwarmend op de ledematen. Sneeuwvlok obsidiaan brengt de spijsvertering in balans en is goed in te zetten tegen geopatische belasting.

Spiritueel; Sneeuwvlok obsidiaan werkt ademend en beschermend. Het kan verborgen kwesties, emoties en trauma’s aan het licht brengen. Deze steen geeft kracht van levensmoed, waardoor men oude patronen kan loslaten en het onbekende tegemoet durft te gaan.

Tijgeroog

Werking; Tijgeroog is goed in te zetten bij het bevrijden van een vastgelopen situatie, denk hierbij aan bijvoorbeeld een verstopping in het spijsverteringsstelsel. Tijgeroog werkt ook verzachtend, zowel fysiek als mentaal en geeft meer zelfvertrouwen. Deze steen kan ook het contact met de medemens versterken. Deze steen weert daarnaast ook nog eens ongewenste energie af en laat jou veilig voelen. Tijgeroog geeft zelfvertrouwen, overzicht en een beter gezichtsvermogen.

Spiritueel; Tijgeroog is al sinds de middeleeuwen bekent als een beschermende steen en werd om deze reden vaak bij zich gedragen als talisman om kwade wensen en vervloekingen te weren. Ook helpt de Tijgeroog tegen negatieve invloeden en bevordert logisch denken. In emotioneel opzicht brengt Tijgeroog Yin en Yang weer in evenwicht en geeft het energie aan het emotionele lichaam. Het verlicht depressies en verbetert je stemming. 

Labradoriet

Werking; Labradoriet verhoogt het vermogen te concentreren op persoonlijke kwesties zonder dat externe factoren ze beïnvloeden. Deze steen helpt ons ook om moeilijke emoties en humeuren van andere eisen te accepteren. Daarnaast stimuleert de Labradoriet ons om nieuwe ideeën en kansen te omarmen en kalmeert een overactieve geest. En verhoogt ons vermogen om ons bewustzijn voorbij het normale bereik te plaatsen.

Spiritueel; Labradoriet is een zeer mystieke en beschermde steen die licht brengt. Het verhoogt het bewustzijn en legt een verbinding met universele energieën. Labradoriet buigt ongewenste energieën af van het aura en voorkomt dat energie weglekt. Het vormt een barrière voor negatieve energieën. Deze steen harmoniseert de fysieke en etherische lichamen en heeft toegang tot spirituele wilskracht.  

Lapis Lazuli

Werking; Lapis Lazuli staat ook wel bekent als de vriendschapssteen. Deze kan ingezet worden als ondersteuner van het keel- en borstgebied, brengt angsten aan het licht, geeft inzicht en een heldere geest. Deze steen kan helpen bij de communicatie en meditatie. Lapis Lazuli staat voor waarheid, geheugen en bewustzijn. Deze verlicht pijn, vooral die van migraine.

Spiritueel; Lapis Lazuli opent het derde oog en schept evenwicht in het keelchakra. Het stimuleert verlichting en bevordert het werken met dromen en paranormale vermogens, maakt spiritueel reizen makkelijker en stimuleert persoonlijke en spirituele macht. Deze steen verlicht stress en zorgt voor diepe vrede. Lapis Lazuli bezit een zeer grote sereniteit en is de sleutel tot spirituele verworvenheden. Ook moedigt deze ons aan ons leven in eigen hand te nemen. Deze steen onthult innerlijke waarheid, stimuleert zelfbewustzijn en staat zelfsexpressie toe zonder terughoudenheid of compromissen.

Maansteen

Werking; Maansteen is ook wel bekent als de steen van de vrouw en staat vooral bekent om zijn kracht voor de vrouwelijkheid. Deze steen brengt bloed- en lymfebanen weer in balans, verlicht menstruatiepijn en helpt bij tal van andere ‘ vrouwen kwalen’ . De Maansteen verlicht indigestie, vooral als gevolg van stress, stabiliseert de emoties en verlicht spanningen. Daarnaast helpt de Maansteen ook bij het inleven in anderen, versterkte intuïtie en fantasie. Maansteen staat voor emotioneel evenwicht, verlossing, empathie en vrouwelijkheid.

Spiritueel; Maansteen zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie en moedigt lucide dromen aan, vooral bij volle maan. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht en helpt mannen om bij hun zachte kant te komen. Maansteen zorgt voor diepe emotionele genezing en geneest stoornissen in het bovenste spijsverteringskanaal die met emotionele stress samenhangen.

Serpentijn

Werking; Serpentijn maakt absorptie en gebruik van levensenergie mogelijk in het lichaam. Deze steen kalmeert en stabiliseert de geest en verhoogt perceptie. Serpentijn is goed in te zetten als ondersteuner tijdens meditaties en de harmonieuze integratie van nieuwe bewustzijnsniveaus. Serpentijn staat voor rust, stroming en verlichting. Het verdrijft parasieten, helpt bij het opnemen van calcium en magnesium en behandelt hypoglykemie en diabetes.

Spiritueel; Serpentijn is een aardende steen die helpt  bij meditaties en spirituele verkenning. Het reinigt de chakra’s, stimuleert het kruinchakra, legt occulte vermogens bloot en helpt je de spirituele basis van het leven te begrijpen. Deze steen opent nieuwe wegen waarlangs de kundalini-energie kan opstijgen. Op fysiek niveau is Serpentijn zeer goed in het reinigen en ontgiften van het lichaam met namen van het bloed. Naar verluid zorgt het voor een lang leven. 

Blauwe Chalcedon (Blue lace-agaat)

Werking; Blauwe Chalcedon verkoelt en kalmeert gebieden met een ophoping van energie. Deze steen koestert en verzacht emoties, maakt een overactieve geest weer rustig en wekt gevoelens van thuishoren op deze wereld op. Blauwe Chalcedon staat voor licht koelend, voedend en verzorgend. Het vermindert de gevolgen van dementie en seniliteit. Deze steen versterkt de fysieke energie, brengt lichaam, emoties, geest en ziel met elkaar in evenwicht en geneest de ogen, galblaas, botten, milt, bloed en bloedsomloop.

Spiritueel; Blauwe Chalcedon is een voedende steen die broederschap en welwilligheid bevordert. Deze steen absorbeert negatieve energie en lost haar dan op om verdere verspreiding te voorkomen. Vroeger werden kelken van chalcedon gemaakt en met zilver afgezet. Ze zouden vergiftiging tegengaan. Chalcedon  schept harmonie tussen geest, lichaam, emoties en ziel.