Klassieke massage

De klassieke massage is een vorm van massage die met name toegepast wordt als je klachten hebt die voornamelijk met een te hoge spierspanning te maken hebben. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door overbelasting, door kouvatten op de spieren, door spanning die wordt opgeslagen in de spieren of een verkeerde houding of beweging.

 

In de spieren worden door de bewegingen die je maakt, afvalstoffen geproduceerd die in bovenstaande situaties hoger is dan normaal en waarbij de afvoer en verwerking van die afvalstoffen niet voldoende gerealiseerd kan worden. Door de ophoping van afvalstoffen in de spieren ontstaan er spierverhardingen, pijnlijkheid, beperking van de bewegingsvrijheid, daardoor een verkrampte houding en dus verergering van de klachten. Met de klassieke massage worden de verhardingen weggemasseerd, de doorbloeding gestimuleerd en als gevolg daarvan zal de verkramping verdwijnen. De techniek die ik me hierin eigen heb gemaakt is juist niet met harde massage de verkramping weg willen werken. Mijn ervaring heeft mij juist geleerd dat als ik juist vertraag in de massage en de spier met een speciale techniek masseer, deze uitnodig om onder mijn handen mee te bewegen, de cliënt in de ontspanning kan blijven (dus niet extra verkrampt omdat de massage pijnlijk is) en de spier daardoor echt kan ontspannen.

 

In 1 behandeling zal het veelal niet mogelijk zijn om een langdurige verkramping volledig weg te krijgen, maar er zal in ieder geval wel verlichting van de klachten opreden. De klassieke massage wordt door mij gecombineerd met een ontspannen energetische techniek.

 

De massage behandelingen zijn te boeken aan huis of in de praktijk aan de Koningsweg 27, te Groningen.