Equi Massage Pad

De Equi Pad wordt gebruikt bij het aanvullen van de massage behandelingen. De pad heeft de vorm van een zadelonderlegger en gaat met de hulp van 3 buikriemen en 1 borstsluiting op het paard.

In de pad zitten meerdere trilplaten, welke op verschillende niveaus ingesteld kunnen worden. Hierdoor kan de dieper gelegen spierproblematiek worden gestimuleerd en aangepakt. Tevens stimuleert het de doorbloeding van het ruggebied en warm je de spieren ook alvast een beetje op. 

 

Veel paarden hebben spierproblemen en pijngebieden in het rug en lenden gebied. Dit komt natuurlijk omdat het zadel hierop aansluit maar ook omdat verschillende spiergroepen samenkomen op het lendengebied. Sommige paarden laten de pijnlijkheid wat sneller doorschemeren als anderen, maar in de massage kan een rug soms zo gevoelig zijn dat je niet direct kan gaan masseren of alleen oppervlakkig.

Door de trillingen worden de rugspieren licht geschud en wordt de spier automatisch soepeler en meer ontspannen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld dus eerst de hals gaan masseren of de achterhand en in de tussentijd kan de pad de rug vast 'voor verwarmen' voordat je de massage gaat toepassen.