Voetreflex

Voetreflex is een goede ondersteuning om het zelf genezend vermogen van lichaam en geest weer te activeren en te onderhouden. Het is belangrijk om je lichaam gezond en in balans te houden, vooral in deze tijd van stress en hectiek.

 

Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Wanneer zich ergens in je lichaam een disbalans bevindt, bijvoorbeeld pijn in de onderrug, ontstaan er ophopingen van verschillende chemische stofjes rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Met behulp van voetreflex is het mogelijk om deze chemische stofjes op een zachte manier af te voeren. Ze worden gefilterd door je nieren en via urine uitgescheiden, waardoor de balans wordt hersteld. Daarom is het ook belangrijk om na een voetreflex behandeling voldoende water te drinken zodat deze stoffen goed afgevoerd kunnen worden.

 

Voetreflextherapie is een therapeutische ontspannende voetmassage. Via de voeten behandel je de mens als geheel. Het ruimt blokkades op en laat de energie weer stromen. Daarmee herstelt het natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest. De massage ondersteunt het genezingsproces van klachten zoals vermoeidheid, rusteloosheid, gewrichtsklachten, rugklachten, menstruatie en overgangsklachten. Daarnaast is voetreflextherapie heel goed om preventief in te zetten om klachten te voorkomen. Het heeft een ontspannende werking op lichaam en geest.

Het doel van mijn behandeling is om mensen te ondersteunen bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en vitaliteit. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

 

Voetreflex heeft de volgende effecten:

  • Geeft ontspanning zowel geestelijk, als lichamelijk
  • Ontgift het lichaam
  • Werkt ondersteunend bij chronische ziekten
  • Het geeft verlichting van pijn bij acute en chronische klachten
  • Stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam

 

Wanneer geen voetreflexmassage?

Massages worden niet gegeven bij koorts, trombose, open wonden, besmettelijke huidaandoeningen, aandoeningen die operatief behandeld dienen te worden en zeer slecht werkende nieren; de afvalstoffen kunnen dan niet voldoende afgevoerd worden.

Relatieve contra- indicaties zijn o.a.: Hoge bloedruk, zwangerschappen voor de 12e week en bepaald medicijn gebruik.