Zwangerschapsmassage

Moeder worden is één van de grootste veranderingen in het leven. En die verandering merk je al als je zwanger bent. Naast het feit dat je lichaam enorm veranderd, veranderd ook je huid en mentaal gebeurt er ontiegelijk veel. Alle vrouwen herkennen het wel, de hormonen.

 

Voor jezelf zorgen is juíst tijdens de zwangerschap ontzettend belangrijk. Niet alleen voor jezelf maar ook voor jou kindje. De zwangerschapsperiode kan magisch zijn, een periode om nooit te vergeten. Maar alle lichamelijke ongemakken maken dit voor sommige een iets minder mooie roze wolk. Ontspanning in het lichaam is tijdens deze periode essentieel. Door goed voor jezelf te zorgen, geef je jouw kindje de beste start die hij of zij zich kan wensen. Door te luisteren naar je lichaam en te kiezen voor ontspanning en rust sta je relaxter in je zwangerschap en kun je beter met tegenslagen of veranderingen omgaan. Een zwangerschapsmassage kan ook helpen (zwangerschap gerelateerde) klachten te verminderen.

 

Tijdens je zwangerschap is je lichaam ontzettend hard aan het werk. Het is dus geen overbodige luxe om te kiezen voor extra ontspanning en liefde voor je lichaam in deze periode. Een zwangerschapsmassage is niet alleen een heerlijk momentje voor jezelf want jouw ontspanning geef je ook door aan je kindje. Je kindje merkt de ontspanning aan jouw hartslag. Naast de ontspanning komen er ook fijne (gelukzalige) stofjes vrij die jij aanmaakt tijdens de massage, zoals oxytocine, endorfine en dopamine, die via de placenta ook bij jouw kindje terecht komen. Hierdoor ontspant hij of zij nog meer.

Uit onderzoek blijkt dat massages tijdens je zwangerschap de kans op vroeggeboorte verkleinen. Ook zorgt een massage voor een lagere kans op complicaties bij je baby tijdens en na de bevalling.

 

Tijdens een zwangerschapsmassage lig je op je zij en wordt de buik ondersteunt tijdens de massage. Het is eigenlijk een massage die vooral gericht is op rust, ontspanning en verlossing die samen gaan met veel strijkingen. Het is dus een hele rustige, zachte, ook wel 'lieve' massage. Voor en tijdens de massage zal er contact met jouw kindje gemaakt worden om ook haar of hem op zijn of haar gemak te stellen en te laten weten dat we wat gaan ondernemen. Ook zal er extra aandacht uitgaan naar de banden welke aan de bekkenrand vast zit en waar alle druk van de buik op komt te staan. Bijna alle vrouwen kennen dit wel en hoe fijn is het als er daarna een verlichting optreed. Tijdens de massage kan er ook voor gekozen worden om zowel de rug als de buik mee te nemen. Er zal dan een combinatie in massages plaatsvinden. 

 

De massage kan in de praktijk geboekt worden, maar kan ook aan huis geboekt worden. En hoe lekker is het dat je na je massage direct kan doortreden in deze ontspanning? Je hoeft je niet druk te maken over het thuiskomen maar je kan direct rust voor jezelf en jouw kindje nemen. Het is ook zeker raadzaam om na de massage deze rust goed te benutten. Neem echt even de tijd voor jezelf, drink een kopje thee en zorg dat je daarna lekker de dag voor jezelf hebt. 

 

 

Product Prijs
Broodje oude kaas € 7,50
Stamppot van zoete aardappel € 13,20
Frikandellenbroodje € 3,50