Over Myrthe

 

Mijn naam is Myrthe van der Pol, ik ben geboren in Arnhem en sinds 2012 wonend in het mooie Groningen. 

Massage is er bij mij met de paplepel in gegoten. Mijn moeder werkt al zo lang als dat ik leef in de humaan massage en ik ben ook van mening dat massage's echt wonderen verrichten zowel voor mens als dier.

 

Met paarden werken vond ik altijd al geweldig en hier ligt dus ook mijn hart en ziel.

Sinds jongs af aan doe ik al heel veel met paarden. Van vrijwilligers werk op de lokale manege tot het verzorgen van de paarden en helpen met de lessen.

 

Op mijn 15e ben ik begonnen aan de opleiding paardenhouderij op het Terra College, te Groningen. In 2015 ben ik hier voor afgestudeerd en sindsdien altijd met paarden bezig gebleven. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over de verzorging maar ook over alle verschillende karakters die deze prachtige dieren kunnen hebben. Het zijn grote dieren maar in een zekere zin toch ook heel kwetsbaar en dat heeft mij aan het denken gezet.

 

Het paardenlichaam, conditie maar vooral alle verschillende karakters van een paard trokken op jonge leeftijd al mijn aandacht. Vooral na mijn paardenhouderij studie kwam dit nog meer aan het licht. Na deze studie kwam ik er achter dat mijn hart ligt bij het welzijn van het paard. Mijn oog viel op paardensportmassage en ben ik in januari 2017 gestart met de studie Paardensportmassage, te Barneveld. Met vlag en wimpel ben ik geslaagd en nu gecertificeerd paardensport masseur. Mijn grootste inspiratie bron om deze weg in te slaan is mijn zwarte parel Zsuzsilinde. Een heel sensibel, gevoelig paard wat al op jonge leeftijd heel veel heeft meegemaakt. 

 

Toch kreeg ik bij het behandelen van de paarden veel vragen of ik ook mensen masseer. Want ook de ruiters lopen tegen veel lichamelijke ongemakken aan.

In de zomer van 2020 ben ik begonnen met cursussen volgen voor de humaan massage. Door mijn achtergrond als paardensport masseur, maar ook dankzij mijn moeder Irma van Dort, die Natuurgeneeskundige is, had ik deze papieren in no-time binnen!

Klik hier om een kijkje te nemen op haar eigen site "Ouroboros".